Etiquetes

, , , , , , ,

Artur Mas saluda al públic del Palau Sant Jordi / Jordi Play

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, ha assegurat que “l’Estat espanyol ha confós la nostra solidaritat amb el vassallatge, la nostra cultura de l’esforç amb la passió pels diners, s’ha pensat que a base de propagar calúmnies abaixaríem el cap”. En el míting de cloenda de la campanya, el líder de CiU s’ha mostrat il·lusionat pel projecte nacional que encapçala i ha agraït a tots els ciutadans que li han fet confiança. “Catalunya aspira a la seva llibertat i a construir un estat en pla d’igualtat a Europa”, ha sentenciat. En un Palau Sant Jordi ple a vessar – gairebé 20.000 persones – Mas ha dedicat unes paraules en anglès a la premsa internacional. “Hem patit repressions, dictadures, humiliacions i la nostra cultura segueix dempeus”, els ha explicat, “som hereus del qui van lluitar per la resistència, nosaltres serem els constructors de la llibertat”.

Enmig d’una onada de senyeres, estelades i banderes europees, Josep Antoni Duran i Lleida ha criticat durament a l’executiu espanyol per la polèmica de “l’esborrany fantasma” de El Mundo. “No és un problema de les clavegueres de l’Estat, sinó que l’Estat és una claveguera”, ha clamat. Després que el PP rebutgés la compareixença dels ministres d’hisenda i d’interior, Cristóbal Montoro i Alberto Fernández Díaz, el líder d’Unió ha demanat explicacions o sinó dimissions. Duran ha hagut de tornar a sentir els crits fervorosos d’independència dels assistents.

Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha recordat que CiU sempre ha estat dialogant amb Espanya però “que ens han barrat el pas i no volem ser residuals”. També ha criticat que se’ls titlli de radicals i tret ferro als rumors de males relacions de Convergència amb Unió. “Tots els partits han tingut problemes interns, però nosaltres seguim aquí”, ha declarat. Juntament amb els caps de llista de cada circumscripció – Santi Vila (Girona), Albert Batet (Tarragona) i Albert Batalla (Lleida) – han demanat el vot per a “encapçalar amb força un moment històric”. El punt i final a la jornada l’han posat Lloll Bertran, Miquel Calçada i Salvador Cardús, personatges no lligats a CiU però que han donat suport obertament al “president”.

Aspecte del Palau Sant Jordi / CiU Instagram

Anuncis