Etiquetes

, , , , ,

Les farmàcies abaixen les persianes per la vaga / Francesc Melcion

Durant tota la jornada d’ahir, les farmàcies catalanes van abaixar les persianes en protesta pel retràs de la Generalitat en el pagament del deute. El Govern va transferir a les 12 del migdia els 99 milions d’euros del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) de la factura del mes de juliol i que havia d’abonar el 5 d’octubre. Tot i que el Govern d’Artur Mas va assegurar el dimarts que s’efectuaria el pagament en un termini de 48 hores, el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya va decidir mantenir la vaga per reclamar que es normalitzi el pagament de cara als pròxims mesos.

 

La jornada va transcórrer amb normalitat i el 30% de les farmàcies, segons les xifres del Departament de Salut, van mantenir l’activitat. Xifres que es contradiuen amb les del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, que manté que el 80% dels establiments van tancar i que la caiguda de la facturació va ser també d’un 80% en comparació amb un dijous normal. La Generalitat assegura que es va complir amb els serveis mínims i que no va haver-hi cap incident.

 

Tot i haver-se pagat el deute pendent d’aquest mes, els farmacèutics encara tenen dubtes sobre futurs pagaments, per això van expressar la seva voluntat de crear una taula de negociació amb la Generalitat per fixar un calendari que garanteixi i asseguri l’abonament del deute. Des del Departament d’Economia, el conseller Andreu Mas-Colell va assegurar que els pagaments de novembre es pagaran “com s’han de pagar”, mentre que des del Departament de Salut, el Gerent d’Atenció Ciutadana del Servei Català de Salut, Antoni Gilabert, va assegurar que “intentaran buscar formules per pagar a temps i superar el decalatge dels últims mesos”. El portaveu del Govern, Francesc Homs, també va assegurar que “s’ha fet tot el possible per evitar el tancament” i va agrair el treball i esforç del sector en l’actual context de crisi.

Anuncis