Etiquetes

, , , , , , , , , ,

Artur Mas a l’acte central de campanya de CiU / Jordi Play

El candidat a la reelecció a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “farà tots els passos endavant que vulgui el poble de Catalunya”. En el míting central de campanya de CiU d’aquest matí, ha carregat contra les acusacions de el diari El Mundo que el relacionaven, juntament amb la família de l’expresident Jordi Pujol, a la corrupció del Cas Palau. “Ens volen lligats de mans i subordinats a Espanya perquè no toleren que aquest país no ajupi el cap com tantes vegades a la història i planti cara”, ha assegurat davant de més de 400 persones.

En l’acte més multitudinari de la campanya electoral, Mas s’ha preguntat “quin valor té la democràcia quan s’utilitzen les clavegueres de l’Estat per enfonsar al poble de Catalunya”. El cap de la federació nacionalista s’ha mostrat molt crític i enfadat amb les difamacions dels últims dies. “Son capaços de fer-ho tot, d’inventar-se les mentides que faci falta perquè saben que han d’avortar un procés molt important”, ha subratllat. En aquest clima tant escalfat també ha sentenciat que “espero ser l’últim president de Catalunya a qui s’ataqui amb la brutícia perquè el qui em succeeixi ja no dependrà d’Espanya”. El públic ha respòs efusivament aixecant-se del seient i corejant Mas president, Catalunya independent.

En un pavelló de la Mar Bella a vessar, Mas també ha agraït a tots aquells que no són votants usuals de CiU però que l’han recolzat i ha demanat la confiança de la gent per tirar endavant un projecte al servei del poble de Catalunya, “parlin la llengua que parlin, vinguin d’on vinguin, tinguin el cognom que tinguin”-

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, també s’ha mostrat molt crític amb l’ús “electoralista” que han fet els partits polítics de les acusacions al president Mas. Sobre les paraules dels socialistes José Bono i Marcelino Iglesias, que van comparar el nacionalisme català amb l’alemanya nazi, els ha retret que ell ve d’un partit antitotalitarista on Carrasco i Formiguera va ser afusellat pel franquisme i Pujol va ser empresonat. “Que no vinguin aquí a explicar sopars de duro per recolzar la campanya d’un PSC enfonsat”, ha sentenciat. Duran també ha estat especialment sever amb el tripartit a qui ha culpat de les retallades del govern actual a causa de la seva gestió “nefasta” i els hi ha reclamat que demanin “perdó”.

Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha proclamat que la ciutat comtal ha de ser la capital del nou Estat català. En l’acte també hi han participat l’actor Joan Pera, que ha fet riure als assistents i ha demanat el vot per CiU, i altres personatge anònims – un empresari, una estudiant en les seves primeres eleccions, una dona gran i una catalana nascuda a Pontevedra – que han remarcat el seu suport al president Mas.

Anuncis